Çelik Yapı

Genellikle çelik sütunların ve kirişlerin kullanılması ile elde edilen yapı türlerine çelik yapı adı verilmektedir. Çelik yapı terimi, bu yapı türlerinin tanımlanması amacı ile kullanılmaktadır. Bu yapılar modern mimaride yaygın olarak tercih edilmekte, aynı zamanda doğal afetler sebebi ile günümüz kullanıcılarının hızlı ve güvenli çözüm listelerinin de başında yer almaktadır.
Yüksek sağlamlığa sahip olan çelik yapı türleri aynı zamanda hafiflikleri ile de kullanıcıları şaşırtmaktadır. Bu yapılar, yüksek binaların yapımında kullanılmakta sağlamlığı ve hafifliği ile kişilere kullanım kolaylığı sağlamaktadır. İrem Prefabrik ve Çelik Yapı ile iletişime geçerek çelik yapılar hakkında bilgi edinebilir ve proje tamamlanmasının ardından çelik yapı türünden dilediğinize sahip olabilirsiniz.

Çelik Yapı Evler
Ülkemizde ve dünyamızda sıkça rastlanılan ve haberlere konu olarak globalliğini koruyan, ardı arkası kesilmeyen doğal afetlerin ve depremlerin sonucunda pek çok insan betonarme binalara karşı olan güvenini kaybetmiş ve sadakatini yitirmiştir. Bu olayların meydana gelmesi sonucu birçok kullanıcı çelik yapılara yönelmiş ve kullanımı kolay bu çelik yapılara karşı satın alma eylemleri gerçekleştirmiştir.
Çelik yapılar betonarme binalara nazaran ek özelliklere ve büyük avantajalar sahiplerdir. Ek olarak çelik yapılar doğru bakımların periyodik olarak yapılması ile senelerce kullanılabilir olduğu yapılan araştırmalarca da kanıtlanmıştır. Çelik yapıların sahip olduğu ve bahsi geçen avantajlar şu şekildedir:

• Yüksek Dayanıklılık ve Mukavemet: Çelik, ağırlığına göre çok yüksek bir mukavemete sahip olduğu için, çelik yapılar deprem, rüzgar gibi doğal afetlere karşı daha dayanıklı olabilir.
• Hafiflik: Çelik yapılar, betonarme yapılarla karşılaştırıldığında genellikle daha hafiftir. Bu, özellikle zeminin taşıma kapasitesinin sınırlı olduğu alanlarda avantaj sağlar.
• Esneklik ve Uyumluluk: Çelik, farklı şekil ve boyutlarda kolaylıkla işlenebildiği için, çelik yapılar mimari tasarım açısından geniş bir esneklik sunar.
• Hızlı İnşaat: Çelik yapı elemanları fabrikada üretildiği ve şantiyeye montaja hazır halde geldiği için inşaat süresi betonarme yapılara göre daha kısa olabilir.
• Sürdürülebilirlik: Çelik, geri dönüştürülebilir bir malzeme olduğundan, çelik yapılar çevresel açıdan sürdürülebilir bir seçenek sunar.
Bu avantajlar dahilinde bir ev sahibi olmak, olumsuz doğa şartlarına ve doğa olaylarına karşı daima güvende hissetmek için çelik yapı türlerinden dilediğinizi seçebilir, güvenin ve sağlamlığın birleştiği bir yapı sahibi olabilirsiniz.

Çelik Yapı Fiyatları
Çelik yapılar, kişilerin istek ve arzularına göre planlanabilen yapı modelleri olarak karşımıza çıkar. Kat sayısı, genişlik ve yükseklik, sahip olduğu m2 ölçüsü ve daha pek çok unsur çelik yapı fiyatlarını etkileyen unsurlar olarak kabul edilmektedir. Aynı zamanda döviz kuru, dünya çelik örgütü hammadde yataklarının tedarik durumları da çelik yapı fiyatlarını etkileyen ek faktörler arasında ki yerini almaktadır.
Güncel fiyat bilgisine ulaşmak için dilediğiniz çelik yapı modelini İrem Prefabrik ve Çelik Yapı yetkililerine iletebilir ve projenin durumuna, kurulumunun yapılacağı alanın mevkiine göre değişiklik gösteren güncel fiyat bilgisini öğrenebilirsiniz.